Klímaszerelés szerszámai

A klímaváltozás hatására a nyár forró, a tél pedig enyhe hőmérsékletűre vált hazánkban. A nyári melegek fokozódása már több évvel ezelőtt elkezdődött, melynek hatására a hűtő klímák kezdtek elterjedni nálunk is.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy milyen eszközökkel dolgoznak a szakemberek, valamint kitérünk arra is, hogy a szerszámok forgalmazása webshopban mennyire előnyös, ha kellékeket keresünk otthonra.

A klímák telepítése

Több középületben a nagy ügyfélforgalom miatt telepítettek klímákat, aztán egyre több irodaházban és közintézményben is biztosították a hűtést. Rájöttek arra, hogy hatékonyabb a munkavégzés, ha az irodában kellemes a hőmérséklet. A bevásárlóközpontokban szintén kellemesen hűvös levegővel bírják rá a vásárlókat a pénzköltésre.

A 2022 évi válság hatására a megemelkedett fűtési költségek miatt egyre többen döntöttek úgy, hogy klímával fűtenek, hiszen az elektromos áram ára nem emelkedett olyan mértékben mint a gázé. Ha úgy döntünk, hogy fűtésre alkalmas klímát telepíttetünk az otthonunkba, több fontos kérdésre kell válaszolnunk. Ilyen például, hogy ki fogja beszerelni, hova kerüljön a lakásban, hány egységre lesz szükség.

Ki szerelheti be a beszerzett klímát?

Szigorú szabályozás vonatkozik a klímaberendezések felszerelésére és értékesítésére. A berendezés beszerelésével kapcsolatban tudni kell, hogy senki sem végezheti el azt saját magának, hiszen ehhez a tevékenységhez hatósági regisztrációra van szükség. Ahhoz, hogy ezt a regisztrációt valaki a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságnál megtehesse, szakértelemre és megfelelő szakképesítésre van szüksége. Így csak olyan teheti fel azt, akinek van regisztrációja az alkalmas a klímaszerelésre.

Hova szeretnénk klímaberendezést telepíteni?

Ha már eldöntöttük, hogy klímát szeretnénk otthonra, akkor azt is el kell dönteni – szakember bevonásával természetesen -, hogy hány készülékre van szükség ha az egész lakásba szeretnénk élvezni a hatását.

Fontos, hogy az évente szükséges karbantartások miatt hozzá lehessen férni a készülékekhez. Ha több helyiség hűtésére és fűtésére szánjuk a készüléket, akkor az sem mindegy, hogy minden készüléknek lesz-e kültéri egysége, vagy multi klíma kerül felszerelésre, amihez csak egy darab kültéri egységre van szükség.

A klíma felszereltetésének menete

Három lépésből álló folyamaton kell végigmennünk, hogy klíma kerülhessen a lakásba.

1. Ajánlatkérés

A klíma szereléssel és értékesítéssel foglalkozó vállalkozás felkeresése, igények pontosítása, helyszíni felmérés megbeszélése

2. Helyszíni felmérés (amennyiben szükséges)

Ingyenes felmérés, az ügyfél elvárásainak megfelelő ajánlat készítése figyelembe véve a műszaki adottságokat.

3. Árajánlat elküldése

Az árajánlatot az ügyfél e-mail formájában kapja meg, amely tartalmazza a készülékek árát, a szerelési költségeket és a felhasznált anyagokat, valamint a garanciális feltételeket.

A fizetés módját és feltételeit is ebben az ajánlatban rögzítik.

A klímaszereléshez szükséges szerszámok

A hűtő-fűtő klímaberendezések felszereléséhez, beüzemeléséhez, javításához szükséges legfontosabb szerszámok  a vákuumszivattyú, digitális mérleg, csőperemező, csővágó, pótél, csőhajlító készülékek, menetmetsző, sorjázó, multiméter, csőtisztító, csőhegesztő, szivárgáskereső, ellenőrző és fagyasztó készülékek.

A klímaszereléshez szükséges szerszámokat és anyagokat a legegyszerűbben a Szerszámváros webáruházból szerezhetjük be. Minden szereléshez, telepítéshez és beüzemeléshez szükséges eszköz megtalálható az áruház kínálatában.

Összegezve

Elmondhatjuk, hogy a klímaszereléshez szükséges szerszámok megvásárolhatók webáruházakban de a regisztrációval nem rendelkező vásárlóknak csak azokat érdemes megvásárolni, amiket más tevékenységek végzéséhez is fel tud használni, hiszen klímaberendezést nem végezhet regisztráció nélkül.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .