Klíma márkák összehasonlítása

Klímavásárláskor sokakban felmerül, hogy az egyes márkák vajon milyen minőséget is képviselnek. Hiszen ugyanazon teljesítményű klímák árai is nagyban eltérhetnek még akár azonos márkán belül is. Az alábbi cikkben ezzel a témával kapcsolatban próbálunk tiszta vizet önteni a pohárba.

Mindig válasszuk az ismert klíma márkákat!

A legfontosabb tanács klímaberendezés vásárlás előtt, hogy sose vásároljunk ismeretlen márkát. Elképzelhető, hogy ezek kedvezőbb árfekvéssel bírnak, de hosszútávon könnyen lehet, hogy a többszörösét kell majd ráköltenünk. Az ismeretlen gyártóktól származó klímák legnagyobb problémája, hogy egy kisebb meghibásodás esetén is rendkívül nehéz lehet olyan szerelőt találni aki elvállalná a szervízelést. Ennek oka, hogy ezeknek a berendezéseknek a forgalmazása „egy nyári” és emiatt az alkatrész utánpótlás sem biztos, hogy megoldott. Emellett általában a garancia is csak bizonyos esetekben érvényes, vagy ami még rosszabb csak beszerelésig.

Ezért mindenképp kerüljük azokat a klímaberendezéseket, amelyek ismeretlen gyártótól származnak, esetleg a korábbi évben nem volt kapható, vagy amelyeket csak kifejezetten egy üzlet árusít, mert ezek setében könnyen futhatunk bele további nem várt költségekbe.

Klíma márka kiválasztása

A különféle szabályozásoknak köszönhetően az Európai Unión belül a forgalomba hozható klímák minőségi jónak mondható. Mivel törvény szabályozza, hogy magas energiahatékonyságú inverteres készülékeket lehet már csak telepíteni, minden gyártó kénytelen jó termékekkel előállni.

A valódi különbségeket emiatt az élettartam, garanciális idő, a meghibásodások aránya és az extra funkciók jelentik. Az eltérő márkájú, de azonos tudású készülékek között szerencsére nem tapasztalhatunk jelentősebb árkülönbséget.

Tapasztalt klímaszerelők többnyire 3 kategóriába sorolják az egyes márkákat:

  • Felső kategória: Daikin, Fujitsu, Panasonic, Toshiba, LG
  • Középkategória: Fisher, Gree
  • Alsó kategória: HD, Midea

Ha a klíma kiválasztásával kapcsolatban olvasna még, akkor a Legjobb inverteres klíma című cikkünket is ajánljuk, amiben ehhez nyújtunk segítséget.

Klíma márkák összehasonlítása röviden

Most pedig vegyük sorra azokat a klímagyártó márkákat, melyektől nyugodt szível vásárolhatunk azok megbízható szerviz háttere, élettartama és megbízhatóságuk miatt.

Daikin

A hazai piacon kapható Daikin klímákat két csoportra oszthatjuk:

  • Belépő kategóriás klímaberendezések

Ezek nem Japánban készülnek és minőségük is alacsonyabb színvonalat képvisel

  • Közép- és felsőkategóriás klímaberendezések

Ezek elérhető áron nyújtanak prémium minőséget

Japán gyártó révén közép- és felsőkategóriás termékeikről jellemző a japán precizitás. A márka évtizedek óta jelen van a légkondicionálók piacán, hazánkban a kilencvenes években jelent meg. Jellemzően kicsit magasabb árfekvésű eszközöket találhatunk kínálatukban, de cserébe rendkívül megbízhatóak, üzemeltetési költségeik a gazdaságos energiafelhasználásnak és magas működési hatásfoknak köszönhetően alacsonyak. Ezen kívül a berendezések számos extra funkciót kínálnak a vásárló komfortérzetének növelésére.

Fujitsu

A Fujitsu szintén egy jól ismert, klasszikus japán márka, amelynek termékei a Daikinhoz hasonlóan drágább, de szintén gazdaságosan működő, jó minőségű és megbízható klímaberendezések. A gyártó remekül kiépített szervízhálózattal rendelkezik hazánkban, ráadásul széleskörű garanciát biztosítanak készülékeikhez.

Panasonic

A Panasonic kapcsán az emberek általában nem a klímaberendezések gyártására gondolnak. A Panasonic már az ötvenes években megjelent ebben a piaci ágazatban. Termék palettájuk rendkívül széles, innovatív technológiával ellátottak. Emellett a garancia kör is jellemzően elég széles kört ölel fel.

Toshiba

A Panasonichoz hasonlóan szintén nagy múltú, megbízható márkáról van szó. Szintén széles termék választék jellemzi őket. A hatékonyabb és energiatakarékos inverteres technológia úttörőinek tekinthetőek. A garanciaára és szerviz ellátásra természetesen az esetükben sem lehet panasz.

LG

A dél-koreai gyártó is a jó minőségű és innovatív gyártók táborába tartozik. Emellett találkozhatunk a kínálatukban kifejezetten dizájn klímaberendezésekkel is. A jó minőséget hosszított garancia idővel párosítva igyekeznek elnyerni a vevők bizalmát.

Gree

A Gree a költséghatékony megoldást keresők kedvence. A gyártó elérhető áron kínál magas színvonalú, kiváló ár/érték arányú légkondicionáló berendezéseket. A Gree a vezető márkák közé tartozik a hazai piacon. Klímaberendezéseik minősége és megbízhatósága bármelyik márkával felveheti a harcot.

Midea

Klímaberendezéseik közkedveltek hazánkban, korábban piacvezető is volt a sokféle berendezést kínáló márka. Emellett teljes körű garanciát biztosítanak termékeikre, amely egy erős, megbízható hazai képviselettel szolgálja ki vevőit.

Összefoglalva:

Jól látható, hogy ismert márkák mindegyike rendelkezik olyan termék palettával, szerviz háttérrel és megbízhatósággal, hogy ezek terén nem szükséges kompromisszumot kötnünk klímaberendezés vásárlásakor.

Vásárláskor tehát a teljesítmény, és a személyes igényeink legyenek a mérvadóak és másodsorban az ismert gyártótól való származás legyen mérvadó.

Másik cikkünkben a különféle inverteres klímákat hasonlítjuk össze a fontosabb szempontok szerint. Az Inverteres klímák összehasonlítása című cikket is ajánljuk.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .