Fűtésre optimalizált klímák előnyei

A fűtési szezon beköszöntével megnő a kereslet a fűtő klímák után, ami azért nem meglepő, mert a szakemberek szerint jelentős megtakarítást lehet elérni velük a többi fűtési módhoz képest. 

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy milyen előnyei vannak ennek a rendszernek, valamint kitérünk arra, hogy hol foglalkoznak fűtésre optimalizált klímák forgalmazásával

A fűtő klíma

A fűtő klímák ma már kivétel nélkül hőszivattyús kivitelben készülnek, inverteres vagyis teljesítmény szabályzós kivitelben, így akár -30 fokos külső hőmérsékletnél is képesek fűteni. A fűtésre optimalizált klíma -35 fokos hidegben is gazdaságosan üzemeltethető, nincs szükség mellette kiegészítő fűtésre.

Mi a különbség a fűtő klíma vagy a fűtésre optimalizált klíma között?

A fűtő klíma és a fűtésre optimalizált klíma között az a különbség, hogy a fűtő klíma állandó fűtésre nem alkalmas, csak esetenkénti fűtésre. Folyamatos melegítésre a fűtésre optimalizált klíma való, arra tervezték. Ez nem azt jelenti, hogy hűteni nem lehet vele, sőt, hatékonyabb mint a hűtésre tervezett társai, természetesen ez a különbség az áraikban is megmutatkozik.

A fűtésre optimalizált klímák előnyei

A hagyományos fűtéshez képest a fűtős klíma a felvett villamos energiából háromszor több hőenergiát állít elő, a fűtésre optimalizált klímával viszont hatszor annyi energia nyerhető. A téliesített klímák teljesítménye -15 foknál már 50%-ra csökken, így ebben az esetben gondoskodni kell kiegészítő fűtésről is, mint a gáz vagy éppen a vegyes tüzelésű kazán.  A fűtésre optimalizált klímákra rábízhatjuk az egész lakást, végig fűthetjük vele a telet minden asszisztálás nélkül. A teljesítményüket pedig folyamatosan tartják. 

A páratartalom

A hőszivattyús berendezések legnagyobb ellensége a magas páratartalom, mert a pára ráfagy a kültéri egység hőcserélőjére, a jég ha nagyon megvastagszik megszűnik a légáramlás és ez kárt okozhat a berendezésben.

Hova, milyet?

Ha klíma vásárlását tervezzük, akkor mindenképpen érdemes konzultálni olyan szakemberrel, akinek van gyakorlata a klíma szerelésben, hogy alapvető tájékoztatást tudjon adni a fűtésre tervezett készülék beszerzéséhez. 

Azt tudni kell, hogy a fűtő klímák általában azt a helyiséget tudják befűteni, ahová fel vannak szerelve. Ezért a komplett fűtéshez minden pontra el kell helyezni egy fűtő klímát. Általánosan a készülékek 2,6-7,2 kW közötti névleges fűtési teljesítménnyel rendelkezik. A fűtésre optimalizált klímák rengeteg funkcióval és extrával ellátottak, és kisebb lakásokat is képesek bemelegíteni, alkalmasak meglévő fűtési rendszer kiegészítésére is. Ebben a kategóriában már színes beltéri egységek is kaphatók. Nemcsak a fűtő klímák, hanem a fűtésre optimalizált klímák is beszerezhetők a KlímaMarkt webáruházban, hatalmas  választékban, aminek köszönhetően nem kell tovább keresni az optimális eszközt. 

Összegezve

Elmondhatjuk, hogy abban az esetben, ha csak klímával tervezünk fűteni egész télen akkor mindenképpen javasolt a fűtésre optimalizált klíma beszerzése, mert ez a fajta berendezés minden ellenőrzés nélkül teljesítményét megtartva képes végig fűteni a telet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .