Az inverteres klíma 7 előnye

inverteres-klima-alulrol

Az inverteres klímák számos előnyös tulajdonságáról lehet hallani. Gyakran hasonlítják össze a “régi on-off” klímákkal, amik miatt sok rossz tapasztalat él az ember emlékeiben. Ezért érdemes megvizsgálni, hogy hogyan változtak, fejlődtek a klíma berendezések és a kezdeti technológia fejletlenségéből adódó kellemetlenségek megoldódtak-e.

Ebben a bejegyzésben 7 olyan előnyt említünk, amik meggyőzhetnek bárkit arról, hogy érdemes újragondolni azt, amit a klímákról eddig tudtunk.

Az inverteres klíma jelentéséről a Mit jelent az inverteres klíma? cikkünben olvashat.

Az inverteres klíma 7 előnye

1, Pontos hőmérséklet beállítási lehetőség

Nem kapcsol le teljesen, ezért nincsen “ki-be” kapcsolgatásból eredő energia veszteség. Sokkal gazdaságosabban tud működni. Precízen tartja a megadott hőmérsékletet, kiegyensúlyozott működéssel.

2, Halkabb működés

Nem kell a legnagyobb teljesítmény fokozaton működnie, ezért sokkal csendesebb működést tesz lehetővé. Az optimális működéshez halkan tud üzemelni.

3, Nem terheli az elektromos hálózatot

A “ki-be” kapcsolások olyan energia lökést adnak a rendszernek, amit nem mindegyik képes meghibásodás nélkül folyamatosan elviselni. Az inverteres klímák esetében már ezzel a problémával sem kell számolni. Nincsenek bekapcsolások, amikor sok energiát hirtelen kell felvennie.

inverteres-klima

4, Hatásfoka jelentősen jobb

Folyamatosan egy kiegyensúlyozott üzemállapotban működik, így csak kevés energiát fogyaszt. Ez összességében jobb hatásfokot és kevesebb fogyasztást jelent.

Ideális lakásba az inverteres klíma. Erről a Klíma a lakásba című cikkben írtunk.

5, Nincs hideg levegőfújás

Nem működik 100%-on, ezért nem kell erősen fújnia a hideg levegőt. Ez kellemesebb komfort érzetet biztosít.

6, Több funkció, több lehetőség

A mai modern inverteres klímák már több funkcióval rendelkeznek, több mindent tudnak. Ilyenek lehetnek pl. Az allergén szűrő, a 24 órás időzítő, az antibakteriális bevonat, az automatikus üzemmódváltás és még sok más kiegészítő funkció.

A hétköznapokban ezek a plusz funkciók megkönnyítik a használatot.

7, Kevésbé szárítja a levegőt

Az erős, hideg levegőfújások szárítják a levegőt, de az inverteres típusoknál ettől már nem kell aggódni.

+1 előny

Fűteni is lehet velük! Méghozzá költséghatékony alternatívája lehet egy megfelelően szigetelt és modernizált otthonban a hagyományos fűtési technológiáknak.

A Fűtés split klímával című cikkben részletesen írtam róla.

Összegezve

A fenn említett pontok eléggé meggyőzőek abban a tekintetben, hogy a modern inverteres klímák már sokkal nagyobb komfortérzetet okoznak és szívesebben használjuk őket a hétköznapokban.

Fontos ismerni az inverteres klímák garanciális feltételeit is, hogyha bármilyen probléma felmerül. Erről részletesen az Invereres klímák garanciális feltételei című cikkben írtunk.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .